torsdag 21 oktober 2010

Chilichokladglass

Kom på att jag måste slänga upp mitt recept på chilichokladglass.

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl brun farin
  • 4 äggulor
  • 100 g mörk choklad, jag tar chilichoklad
Vispa äggulor och farin vitt och pösigt. Värm grädde och mjölk i en kastrull. Får ej koka! Vispa ner äggsmeten och tillsätt chokladen. Vispa tills chokladen smält, smeten börjat tjockna (inte över 82-85 grader). Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad. Har du tid täcker du bunken med plast och låter smeten så i kylskåpet över natten. Kör smeten i glassmaskin till smidig konsistens och frys sedan in.

Låter man glasssmeten stå övertäckt i kylskåpet över natten så får smakerna utveckla sig och glassen blir smakrik med många nyanser. Chokladen går att byta ut mot vilken choklad som helst, mintchoklad, nötchoklad, etc.

Smaskigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar