torsdag 17 mars 2011

Indisk fiskgryta

800g vit fiskfilé
1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk garam masala
1/2 msk röd chili
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
1 dl vatten
4–5 msk matolja
2 tomater
1 grön chili
2 vitlöksklyftor
färsk koriander till garnering


Ansa och hacka pepparfrukt, tomater och vitlöksklyftor. Rör ut garam masala, gurkmeja och paprikapulver i vattnet. Värm oljan till medelvärme i en stor stekpanna och fräs tomat, pepparfrukt och vitlök tills vitlöken är ljusbrun. Akta så den inte blir bränd. Häll i kryddblandningen, rör om och låt koka ihop i 3–4 minuter. 


Tina frysta fiskfiléer och skilj dem försiktigt åt. Sjud filéerna i så lite vatten som möjligt tillsammans med salt och vitlökspulver i någon minut, inte mer, tills fisken vitnat. Ta försiktigt upp den med hålslev.


Lägg försiktigt i fiskfiléerna i tomat- och lökblandningen och sjud i 4–5 minuter, tills fisken hunnit ta till sig kryddsmaken. Strö över lite hackad koriander och servera med bröd och ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar