måndag 24 januari 2011

Risotto con chorizo

4 pers
3 dl arborioris
300 g red hot chorizo
7 dl vatten
1,5 - 2 oxbuljongtärningar
3 dl mörkt öl
3 schalottenlökar
0.5 tsk salt
nymalen svartpeppar
1 knippe bladpersilja
1 dl riven parmesanost

Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i smör i en gryta. Häll på ölet och låt koka in. Späd med den varma buljongen, lite i taget tills all buljong är slut och risotton är krämig, ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Skär korven i slantar. Grovhacka persiljan, lägg undan lite till garnering. Stek korv och persilja i smör i en stekpanna. Blanda ner korv, persilja och ost i risotton.

Serverades med en råkostsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar