söndag 2 januari 2011

Gös i folie med kantarellrisotto



4 pers
  • 4 skinnfria gösfileer (ca 150 g per person)
  • 2 msk smör
  • flingsalt
  • 4 timjankvistar
Smörj 4 bitar aluminiumfolie. Lägg en filé på varje foliebit och strö över flingsalt, smöret och lägg en kvist timjan på varje bit. Vik ihop folien så det blir helt tätt. Tillaga i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

  • 4 dl arborioris
  • 2 dl vitt vin
  • 1 1/2 msk kycklingfond + 4 dl vatten
  • 2 dl riven parmesanost
  • 2 msk smör + till stekning
  • 2 charlottenlökar
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 250 g kantareller eller annan svamp
  • salt, vitpeppar
Koka riset i vinet och buljongen under lock tills vätskan kokat in. Tillsätt ytterligare 1 dl vatten, parmesanost och 2 msk smör. Låt stå på svag värme och rör om tills riset är helt färdigt, späd med mer vatten om det behövs. Skala och finhacka schalottenlöken och rör ner den. Smaka av med vinäger, ca 1/2 tsk salt och 2 krm vitpeppar. Rensa kantarellerna och stek dem i 2 msk smör. Smaka av med salt. Tillsätt svampen i risotton och ev mer vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar