söndag 2 januari 2011

Jordärtskockssoppa med chili- och vitlöksmarinerade tigerräkor




4 pers
  • 2 charlottenlök
  •  500 g jordärtskockor
  • 3 dl vitt vin 
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar 
  1. Skala schalottenlök och jordärtskockor. Lägg de skalade jordärtskockorna i vatten med lite citronsaft i så de inte blir missfärgade.
  2. Skär charlottenlök i lagom stora bitar och fräs på medelvärme. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning.
  3. Häll på det vita vinet och buljongen. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
  4. Mixa soppan slät.
  5. Tillsätt grädden och värm soppan. 
  6. Smaka av med salt och peppar.

  • 1 kg tigerräkor
  • 3-4 msk olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • Salt och peppar
Tina räkorna. Blanda olja, pressad vitlök och finhackad chili. Krydda med salt och peppar. Tillsätt räkorna och låt marinera minst 1 timme. Stek tigerräkorna snabbt i het stekpanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar