4 pers
- 2 charlottenlök
- 500 g jordärtskockor
- 3 dl vitt vin
- 1 hönsbuljongtärning
- 2 dl vatten
- 2 dl grädde
- salt och peppar
- Skala schalottenlök och jordärtskockor. Lägg de skalade jordärtskockorna i vatten med lite citronsaft i så de inte blir missfärgade.
- Skär charlottenlök i lagom stora bitar och fräs på medelvärme. När löken har svettats ett tag utan att få färg, tillsätt jordärtskockorna. Låt dem fräsa med i cirka 5 minuter under omrörning.
- Häll på det vita vinet och buljongen. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
- Mixa soppan slät.
- Tillsätt grädden och värm soppan.
- Smaka av med salt och peppar.
- 1 kg tigerräkor
- 3-4 msk olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- Salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar